Search This Blog

Tuesday, October 27, 2009

Власта не ги брои “магарињата“кои деновиве изумреа ...

 
Нов месечен пад на индустриското производство се бележи во Македонија. Заводот за статистика излегува со податоци за нов последователен месечен пад на индустриското производство - во Септември 9.8 проценти. Процентот на падот е во сличен однос како и во Август. Падот на индустриското производство е главен двигател на падот на БДП-то. Македонија веќе прогласи рецесија,поради падот на БДП во два последователни квартала. Министерот ни за финасии сепак е полн со оптимизам - дека кризата ке трае само до нова година ??. Веројатно тој знае нешто што ние не го гледаме. Тоа не го гледа ни Гувернерот на Народна банка, кој не гледа причини за попуштање на каматните стапки ...        Повеќе ».....
Во власта никој не ги брои “магарињата“ (народот) кои умираат (бидејки „власта ги тренира да не јадат“...) во овие драматични падови на индустриското производство.

No comments:

Blog Archive

Site Meter