Search This Blog

Tuesday, January 15, 2008

Erik Meijer ... ке предложи МК да добие датум за преговори во Декември оваа година ...

Сликата “http://www.europarl.europa.eu/mepphoto/4508.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Конечно - при крајот на оваа година ке го имаме и датумот за преговори ... Erik Meijer во извештајот што го спрема до ЕУ комисија ке предложи дека МК треба во Декември да го добие датумот за преговори со ЕУ ... Ке биде тоа со сигурност уште една политичка одлука (како и за Бугарија и Румунија) и Македонија иако сеуште неспремна да добие датум за преговори за членство во ЕУ ...

Косово и нејзината независност ... ветувањата кои треба да и се дадат на Србија ... како и некои од постигањата на самата Македонија се веројатно заслужни за ваквиот извештај и предлог на Erik Meijer ... Овој човек веројатно ке биде запаметен од Македонскиот народ како човек кој прв во официјален документ на ЕУ се залага за што поскоро членство на МК во ЕУ ...

Веста ја случнав на радио Дојче Веле ... Денеска во неизмерната тага како да се раѓа надеж за ЕУ перспективите на Македонија ... Ова сигурно го знаеа и некои од нашите политички авторитети кои за оваа година заговараат предвремени избори ...

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/0E0F2374B2C76F43AA5D19BB2DAB76C6.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

1 comment:

Anonymous said...

Баш ме заинтересира кој је тој
Холандез шо дават убај надежи-
И рошкам по инетернетот.
И најжвам оту бил од зелените ама сеа бил префрл`н к`ј социјал-ните..
Erik Meijer (born on 5 December 1944
in Amsterdam) is a Dutch politician and
Member of the European Parliament with the Socialistische Partij, part of the
European Left and sits on the European Parliament's Committee on Transport
and Tourism.
He is a substitute for the Committee on Foreign Affairs and a member of the
Delegation to the EU-Croatia Joint Parliamentary Committee.
His comments in the Macedonian daily, Utrinski Vesnik, on January 14, 2008, drew the ire of readers.
He said that Macedonia should tear down statues of the Macedonian warrior Alexander the Great
erected on its territory and agree to a name change in its bilateral dispute
with Greece.
Е алал нак му је...
Лесно му је нему идат
од стоимена земја, која некој је викет Нидерландија, некој пак
Пеи Ба, други Низоземска,Оланда
а самиот тој не знајт шо је
ал је дач ал холандез/а
з`ш Холандија је саде една
од покраините на нахната
им Ниска им Земја!
А да не работаф едно време таму
навистина ќе вервеф
во некакви демократски принципи
и убежџајна а за широчината
на нихниот ум ,опул` и знаејне
ево нá колкаф је –
от Лимбург и Брабант
па сфе до Јужна Африка.
Другото је сфе гола вода!
Мисл`ам море и океани...
Од историја знает саде
за бурскитевојни а од Наполјона
им је останато во културно наследство
саде с.в.п / сил ву пле/.
Демек чукни 3 х с.в.п.
Ето толку знајт еден Холандез летечки за сфетот
од носот тро потака!

Blog Archive

Site Meter