Search This Blog

Friday, January 18, 2008

Вруќи костени ... долевање барут на огинот што тлее ... МК Хашки предмети ...

Вруќите костени се враќаат во Македонија ...

Судскиот совет на Хашкиот трибунал го известил Јавниот обвинител на Македонија дека донел одлука за враќање на четирите случаи од конфликтот во 2001, за кои не е покрената постапка. Случаите кои и се враќаат на Македонија се

- „Раководството на ОНА“,
- „Малтретираните работници“
- „Липковската брана“ и
- „Киднапираните Македонци“
.

Враќањето во МК на Хашките предмети го доживувам како ставање во рака на “вруќи костени“ ... во моментот кога се очекува прогласување на независност на Косово ... кога, за да МК добие покана за членство во НАТО и датум за преговори со ЕУ ... од МК се очекува стабилност ... и ненарушување на тлеечкиот меѓуетнички конфликт ... Некој се одлучи да долее барут на огинот што тлее ...

Се очекуваат и првите корисници на специјално изградените судници, како и специјалните затворски простории ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter