Search This Blog

Friday, January 18, 2008

Службено возило и шофер ...

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/C16C2CCCA4F6AC44A0E328BB7252701C.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Во посебна владина одлука е дефинирано дека право на службено возило и возач на лично располагање, имаат

- носителите на трите највисоки позиции во државата,
- потпретседателите на Владата
- и на Собранието,
- министрите, имаат и
- претставници од вториот и од
- третиот ешалон. Поточно, заменик-министрите, државните секретари, генералниот секретар на Владата, секретарот на Секретаријатот за законодавство
.

- сите избрани, именувани и назначени функционери од Собранието, од Владата и од шефот на државата,
- како и за други службеници во државната управа
.

Уредбата за условите и начинот на користење на услугите што ги врши Службата за општи и заеднички работи на Владата, објавена во „Службен весник“ од 11 јануари 2008.

Со посебна одлука на Владата ова право им е дадено и на пратениците ...

Некојпат кога ке ги прашавте децата што сакаат да бидат кога ке пораснат ... велеа: пилот, шофер, полицаец, балерина, учител, поп, фудбалер ... или незнам што ... Сега верувам дека децата велат дека сакаат да бидат политичари, пратеници ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter