Search This Blog

Friday, January 25, 2008

Афера “Лажна диплома во МО“

Деновиве изби афера за “лажната диплома“ на Лилјана Стериовска - моментално на фунција Државен секретар во Министерството за Одбрана. Ако навистина се потврди дека дипломата на Државниот секретар во МК е лажна - тогаш навистина потфрлил системот за проверка во МО ... кој се вработува во државната управа (особено во осетливи места како што е МО) ... Значи грешка во процедурата ... е тоа е недопустиво ...

МО го тресе и скандалозниот пад на хилихоптерот ... МО имаше до сега безброј други афери во кои се врзуваат и највисоките врвови, особено бивши Министри ... Сево ова потврдува дека е слаба контролата во МО ... незамисливо но вистинито ...

Има ли сега МО или сеедно војската - безбедносни структури кои некогаш беа во исто рамниште со цивилните безбедбосните структури ... или сето тоа во реформите е растурено ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter