Search This Blog

Monday, January 21, 2008

Блогот & МК новинарство ...

Често се случува коментар на некој пост да заслужи да биде пост. Така и мојот последен коментар на постот Време & Рамковски ... независно новинарство ...

Јасно им е на сите особено на самите новинари дека од независност на новинарите во МК нема ни “н“ ... зависни се од оној кој им дава плата ... Исто како и разноразните НВО-а кои се формирани од странски донации или партиски структури ... и тие се зависни од своите финасиери ... ни мама на трате не дава за џабе ...

Но новинарите можат како и во останатиот цивилизиран свет да отвараат блогови со некаков анонимен ник .... и своето истражување да го пишуваат таму ... или пак да брифираат попознати блогери, за да тие искочат со вистинската верзија ... вистината и така излегува кога тогаш ... и правдата е спора ама е достапна ...

Познато е дека во МК медиумскиот простор е окупиран од таканаречени “три фабрики“ ... и тешко допира вистината до јавноста ... се е севирано филтрирано и филувано ...

Блогот во МК ја има историската шанса да биде светло на вистината ... во светот тоа веќе неколку години се случува ...

Затоа ме радува кога било која позната јавна медиумска или професорска т.е. академска фаца созрева и ја гледа шансата во Блогот да комуниција со јавноста.

- БЛОГЕРИ vs. МК НОВИНАРИ ...
- БЛОГЕРИ НОВИНАРИ
- Новинари на одстрел ...
- БЛОГЕРИ vs. МК НОВИНАРИ втор дел

No comments:

Blog Archive

Site Meter