Search This Blog

Wednesday, January 02, 2008

Груевски ... Пи-ар ... стомакот ке одлучува ...

Можеби и во други години имало обраќање на Премиерот - до граѓаните пред Нова година, но јас не ги паметам ... Груевски ни се обрати да ни соопшти - на што да се надеваме во Новата година (нашиот висинси “ДедоМраз“...)... ни посака здравје радост и среќа ... Излезе во ноќта пред Владата на ладно време - само во сако ... (само глумиците снимаат спотови на ладно време, со голи пупаци ...). Ни го покажаа одоздола со купот МК знамиња во позадина. Читаше или го имаше научено текстот напамет сеедно ... Но течно го соопшти она што сакаше да го каже ... Имаше пи-ар обраќање до јавноста ...

Груевски постави нов стандард за пи-ар работење ... имаше бројни кампањи, од која секоја према неговото кажување кошташе неколку стоина иљади евра (не е битна бројката ...). Битно е дека тој се обраќаше на народот (често знаеше да ја собере цела Влада да му биде декор во позадина ...), за да соопшти што одработел или што планира да одработи, кон што се стреми, да соопшти важна одлука ... Од ова профитираа медиумите ... Опозицијата го обвини Груевски дека со ваков начин на трошење на државни пари од даночните обврзници - само се прави “простор“ медиумите да пишуваат подобро за работењето на Владата ... т.е. дека медиумите станваат зависни од Владата и со тоа се подкупени ... Сето ова беше видено и од старата Влада ... нијанси ги делат ... “Фабика“ 1 и 2 би рекол ...

Како и да е, Груевски нема да го добие наредниот мандат ако не покаже резултати во економиата во две полиња - во полето на странските инвестиции и особено во полето на зголемувањето на вработеноста ... Третото е зголемувањето на општиот сдтандард и намалувањето на сиромаштијата ... Зачувувањето на мирот се подразбира ...

Заврши периодот на националното докажување кој е поголем Македонец или Албанец ... Доаѓа времето кога народот ке одлучува дали се исполнети економските ветувања (стомакот ке одлучува ...)... намалување на корупцијата и департизацијата на државната администрација ... Истото ова го бара и ЕУ и НАТО ... како стандарди кои ни ги поставуваат.

No comments:

Blog Archive

Site Meter