Search This Blog

Sunday, January 06, 2008

Коледарски огнови ... Фото сторија

Коледарските огнови се вековна традиција во Македонија и на Балканот пошироко ... Еве како беше во мојата населба ...

Koledarski ognovi 1 (Large).jpg

И оваа година беше се како треба ... поповите мана наоѓаат за ракијата - но човек на ладното мора да се згрее ... важно трпезата е посна ...

Koledarski ognovi 2 (Large).jpg

Не беше заборавена малата црквичка ... младите палеја свеќи ...

Koledarski ognovi 3 (Large).jpg

Еве и оро Македонско ...

Koledarski ognovi 4 (Large).jpg

Сликите зборуваат ... и раскажуваат ...

- Со еротски песни на коледарските огнови
- Традиција ...
- коледе, леде ...
- Ебени огнови

1 comment:

Anonymous said...

Колку дрва се изгореа .... А колку луѓе мрзнеат дома затоа што немаат пари да си купат дрва.

Blog Archive

Site Meter