Search This Blog

Tuesday, January 29, 2008

Подземен трамвајски коридор ...

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/89D25B8913FA6448A71DB7C4BB9535CE.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Фотката е позајмена од Утрински ...

Проектот на Градоначалникот Трифун Костовски за Трамвај во Скопје е сериозен ... има проект кој на дел од трасата оди подземја ... и градот не дава дозвола на таа траса да се градат градби кои би го нарушиле овој проект ... единствено градбата на Тифани (познатиот спорен објект на крај на Партизанска - некако се протна ..) ...

За овој проект за Катна гаража дознав од напис на Утринаски - До шесткатницата на плоштад ќе се гради катна гаража ...

Сега како гледам низ центар има две траси на подземен трамвај - или метро ... еден кој оди близу десната страна на Вардар и еден крак кој оди низ средината на центарот ... Како гледам на таа траса Владата предлага маркичка за спорната Црква ... а градот како да се изјасни дека нема ништо против тоа да се вметне маркичката за Црквата која ја предложи Премиерот ...

Инаку во истиот коридор кој е спорен поради изградба на Катната гаража - се предвидува и изградба Градската куќа ... на местото на некогашниот Официрски ... т.е. сега актуелната Бурманли Џамија ...

1 comment:

Anonymous said...

Профессиональный маг и волшебник Святогор исполняет желания и отвечает на вопросы, корректирую все, что желаете, выстраиваю финансовые каналы, убираю темные подключения, восстанавливаю ауру, энергетика, возвращаю и отпускаю любимых, возлюбленных. Психология, эзотерика и экстасенсорика
По интернету по телефону и лично
icq 391211112
skype pitlord
тел. 89266551099
Москва.

Blog Archive

Site Meter