Search This Blog

Friday, January 11, 2008

Мистика на огнот ... нема енергија - нема живот

P1050449 (Medium).JPG
Мистика на огнот ...
Огнот одсекогаш предизвикувал одредени мистични чувства кај човекот ... Собирањето на луѓето околу коледарските огнови е со некоја магична и мистична моќ ... Што го привлекува човекот кон огинот?
Осем надвор во природа огнот уште помистички изгледа во дневна соба покрај каминот ... Сите фантазираат за “кебе покрај камин и прегратка на најдрагата особа“ - онака слушајки го пуцкетањето на дрвото додека гори ... мирисот на дрвао ... тишината ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter