Search This Blog

Wednesday, March 21, 2007

ЏОНСОН МЕТИ - Johnson Matthey

По повеќекратна срамежива најава за поголема странска инвестиција во Бунарџик - еве Вечер пак по малку срамеживо - најавува дека деновиве ке се склучи догорор за странска директна инвестиција со англиската компанија за автоделови "Џонсон Мети" - Договор за инвестиција од 70 мил. евра ...

** Англиската компанија за автоделови "Џонсон Мети" е фирмата со која Владата во четврток ќе потпише договор за отворање фабрика во земјава, дознава "Вечер" неофицијално.
** Зоран Ставревски, но не сакаше да го соопшти името на британската компанија, која е заинтересирана да инвестира во слободната економска зона Бунарџик. Тој само посочи дека фирмата сака да вложи околу 70 милиони евра, при што ќе бидат вработени од 300 до 500 лица.
** ... оваа фирма уште пред Нова година пројавила интерес за отворање фабрика за склопување автомобилски делови во Македонија.

Еве малку предисторја за "Џонсон Мети" и како се дојде до оваа инвестиција ...

** „Џонсон Мети“ сака да гради фабрика во Бунарџик ... 13.01.2007 ... Британската компанија „Џонсон Мети“ го пикира Бунарџик за следна инвестициска дестинација на Балканот. Европскиот гигант во автомобилската индустрија сака да гради фабрика во слободната економска зона. ... Менаџерите од британската фирма се распрашувале за можностите за транспорт на стока од Македонија, што во моментов е една од клучните слабости на државата поради лошата инфраструктура. ...

** Британска автомобилска компанија ќе гради фабрика во „Бунарџик“ ... понеделник, 15 јануари 2007 ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter