Search This Blog

Friday, March 09, 2007

ИН МЕМОРИАМ - Освалдо Кавандоли-Кава - Баљум Баљум

La Linea

** Италијанскиот аниматор и карикатурист Освалдо Кавандоли-Кава, автор на култниот анимиран филм „Ла Линеа“, попознат како „Баљум Баљум“, неодамна почина на 87-годишна возраст .

** За создавање на ликот секогаш користел едноставна графичка концепција што се состои само од една линија, а различните расположенија на Луи, главниот лик, авторот ги доловуваше со неартикулирано мрморење на Карло Бономи.

** „Баљум Баљум“ содржи три изданија „Ла Линеа - В. А. Моцарт“, „Ерослинеа“ и „Секслинеа“ и 225 редовни епизоди, прикажани во повеќе од 40 земји во светот кои доживеаја голем интернационален успех.

Овој начин на израз беше освежување на цртаниот филм ... Искрајно не ја гледам ТВ емисијата “Во бело“ ... но награда му давам за фантантичната анимација на играње оро во стилот на Баљум Баљум ...

Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 18207
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 1749
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 1349
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 702
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 785
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 424
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 892
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 387
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 333
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 578
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 387
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 394
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 375
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 1670
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 1519
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 1270
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 1085
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 1131
Add Video to QuickList
From: DzmrDz
Views: 1127

No comments:

Blog Archive

Site Meter