Search This Blog

Saturday, March 17, 2007

МАКЕДОНИЈА - отпад на ЕУ

За многу работи - Македонија представува отпад за ЕУ ...

- Скоро традиција е од ЕУ да увезуваме стари коли ... добро барем тука има ограничување со години на производство и стандарди ...
- Стара технологија и машини се увезуваат од ЕУ со децении а се поизразено е во последните две децениии ...
- Прљава технологија - цели фабрики се преместуваат со декади во Македонија ...
- Се увезуваат стари гуми како суровина за горење ... Цементара ...
- Како донации и помош ни се даваат износена облека - храна и лекови пред истек на рокот и со сумњив квалитет ...
- Од Македонија се одлива најквалитетниот кадар ... а тука во изолација останува “остатокот“ ...
- Еве сега ни се спрема - ЕУ приземнетите авиони на Бугарија ... да летаат од и во Македонија ...
- Едно време се шушкаше да се депонра атомскиот отпад во Македонија ... ова е само предпоставка ... Работата стивна ... се заташка ... Или работата се заврши ... или тоа остана за нарена фаза ...

Македонија е отпадот на ЕУ ... и како секој отпад сме оградени (со визен режим) ... Или тоа јас само се лажам ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter