Search This Blog

Sunday, March 25, 2007

МЕДИУМИ СО НОВИ СОПСТВЕНИЦИ

** Игор Лештар, сопственикот на софтверската компанија „Сивус“, го купи неделникот „Форум плус“.

**
Британската медиумска компанија „Апаце Медиа“ презеде 66 отсто од капиталот на скопската телевизија на албански јазик „Ера“. - Компанијата преговара да купи и една национална телевизија на македонски јазик.

**
Актерот Ристо Гоговски со неговата адвертајзинг-агенција „Арт улица 26“ ја купи скопската телевизија „Скај нет“.

**
Продукцијата „К -15“ стана косопственик на „Мак спот“ телевизија.

**
На пазарот е присутен и албанскиот бизнисмен Веби Велија, кој поседува повеќе медиуми.

Извор -
Време

No comments:

Blog Archive

Site Meter