Search This Blog

Saturday, March 17, 2007

АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ - конкурс за споменик - Alexander the Great - Αλέξανδρος ο Μέγας

По преименувањето на ајродромот во Скопје ... преку поставувањето на античките споменици пред Владата на Македонија ... успатната мистерија со картите на севкупна македонија и повлекувањето од Воениот музеј во Скопје ... еве владата распиша меѓународен конкурс (меѓународниот конкурс кој беше отворен до вчера) за споменик на Александар Македонски - Alexander the Great - Αλέξανδρος ο Μέγας - кој се планира да се подигне во центарот на Скопје ...

Изворно во денешен Вечер - Војсководецот на Букефал ...
**
Десет илјади евра ќе добие авторот на најдоброто идејно решение за споменикот на Александар Македонски што треба да биде поставен во строгиот центар на Скопје, на улицата "Македонија".
** Иницијатор за поставување на споменик на големиот македонски војсководец во центарот на македонската престолнина е Владимир Бахчовановски, член на Советот на Општина Центар, а идејата едногласно ја поддржаа сите советници.

No comments:

Blog Archive

Site Meter