Search This Blog

Friday, March 16, 2007

ЕМАНУЕЛА - Emmanuelle ... Sylvia Kristel

Култна серија на филмови со мека еротика ... Седумдесетите години Филмовите за Емануела во продолженија направија бум и го скршија мразот за влезот на еротиката на филмското платно ... Тапкарошите по скопските кина во тие седумдесети добро заработуваа ... Се сеќавам дека во седумдесетите години како студент патувајки низ Германија не одолеав да не појдам да гледам еден од филмовите на Емануела.

Денешен Вечер се обидува да направи портрет на СИЛВИЈА КРИСТЛ ... во написот - Несреќните љубови на кралицата на сексот ...

**
Нејзината слава блесна откако филмот "Емануела" премиерно беше прикажан 1974 година во Париз и стана сензација. Тоа беше прв во низата еротски филмови во се полибералната морална клима. Во него тогаш 20-годишната убавица потполно се расоблече во улогата на млада сопруга на стариот француски дипломат Жан во Бангкок, која се впушта во разни сексуални авантури со мажи и жени. Пред француските киносали се создале непрегледни редици, а туристичките агенции во програмата за посета на Париз освен традиционалните знаменитости, вклучувале и проекција на "Емануела".
** До 1977 година снимила уште две продолженија на култната "Емануела", а во подоцнежните продолженија ја замениле нови актерки.

Животот на Силвија Кристел е преплетен со слава и пороци ... со алкохол, дрога и тешка болест која ја преживеала ...

Sylvia Kristel was born on September 28, 1952 in Utrecht, Netherlands. She first came to international attention in the early 1970s with "Emmanuelle" for director Just Jaeckin. Then two more sequels followed in which she also starred. Included in her credits are a long list of European films including the 1974 film, "Julia" in which she played the lead. In 1979, she came to Hollywood, appearing in "Airport '79 -- The Concorde" for producer Jennings Lang, who also featured her in the comedy, "The Nude Bomb." However, this was all a prelude to the most successful film in Kristel's career -- "Private Lessons" -- in which she played the housekeeper who initiates 15-year-old Eric Brown to the wonders of sex. The film grossed over $50,000,000 worldwide. The Dutch actress, who speaks four languages (Dutch, English, Italian and French), now makes her home in Amsterdam, Netherlands.

Повеќе за животот и значението на Силвија Кристел - погледнете на страната на википедија за Sylvia Kristel ...

Во кои филмови се играла погледнете на страната на Internet Movie Database (IMDb)
... Sylvia Kristel ... Подолу ке одвојам само некои ...
- Emmanuelle (1974) .... Emmanuelle
- Emmanuelle 2 (1975) (singer: "Love Song for Emmanuelle")
- Emmanuelle 2 (1975) .... Emmanuelle
- Emmanuelle IV (1984) .... Sylvia/Emmanuelle
- Good-bye, Emmanuelle (1977) .... Emmanuelle
- Mata Hari (1985) .... Mata Hari
- Sexy Boys (2001) .... La sexologue
Сликата “http://www.geocities.com/sylviakristel2002/photos/kristel31.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Sylvia Kristel


Cruel intentions


За видео клипови кликнете тука ...

2 comments:

gcmfxd said...

Hello! Mozilla Firefox web browser has updated,Please visit my blog,Free download Quickly

Anonymous said...

Как говорилось на Seexi.net Здраствуйте
Я была в отношениях с молоденьким человеком, всё было хорошо, но потом из за моей каждый деньй ревности мы растались, он был инициатором разрыва, я его безумно люблю и пыталась вернуть, но никак.
Подруга мне порекомендовала обратиться к ворожеи, я решилась.
Теперь я счастлива, всё у нас хорошо, он вернулся, и его глаза в данный момент светятся счастьем. всё выглядит естественно.
Если желаете, я оставляю её почтовый адрес, подумаете что это реклама, думайте, главное то что в данный момент жизнь для меня прекрасна.

Blog Archive

Site Meter