Search This Blog

Monday, March 26, 2007

ГОЛФ инвестиција ...

Не, не се работи за некаква инвестиција за производство на резервни делови од популарното гермаско возило на Фолксваген - Голф ... во зоната Бунарџик каде веќе две реномирани компании од светот се тек со проекти за производство на резервни делови од автомобилската индустрија во зоната Буарџик ...

Се работи за тоа дека во близината на Бунарџик - Британската фирма "Еко спорт" - е заинтересирана да гради голф терени вредни 16 милиони евра, а имало заинтересирани и за изградба на хотели од брендовите Хилтон и Шератон ...
**
Голф терени, луксузни хотели, филмски град ќе се градат близу Ќојлија, во Петровец
**
Советот на Општина Петровец, во петокот вечерта, донесе урбанистички план со кој ќе се дозволи урбанизација на слободното земјиште кај Скопскиот аеродром
**
Филмски град ...
** После 10 април Министерството за транспорт и врски ќе распише меѓународен тендер - за прибирање на понуди ...

Голфот ке биде спас за жителите на Петровец ... Ај да го видиме и тоа чудо ...
No comments:

Blog Archive

Site Meter