Search This Blog

Monday, March 05, 2007

ЕТНИЧКА КСЕНОФОБИЈА и НАЦИОНАЛИЗАМ во Бугарија ...

Во Бугарија никако не може да се отргнат процесите на ксенофобија придружуван со национализам ... Имено процесот на ксенофобичноста кон турското, македонското и ромското малцинство во Бугарија никако да стивне ... без разлика на опомените (дури и судските пресуди ...) кои ги упатува ЕУ кон бугарските авторитети и институции ...

Омо Илинден ПИРИН ... никако не доживува регистрација ... а на денот на државноста на Бугарија (3 Март, ден на ослободување од Отоманското царство пред 129 години) имаме Демонстрации против учеството на турското малцинство во бугарската влада ...

Атака, и Волен Сидоров - се организатори на протестите во кои учествувале околу 4.000 симпатизери и членови на ултрадесничарската опозициона партија Атака.

Да не заоравиме дека во еден друг случај околу Мара Бунева - еден бугарски парламентарец - Каракачанов ... побара официјално преку парламентот да се изготви список на непожелни македонски новинари ... список на кој не треба да им се дава виза за влез во Бугарија ...

http://opinions.bulgarianpost.com/pictures/resize_image.php?image=ataka.jpg&w=300&h=300

Каракачанов држи говор

1 comment:

Anonymous said...

умрете шибани маки,турци,цигани,евреи.... БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ !!!

колкото до вас шибаняци ...вие "македонците" сте просто една провинция на ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ !!!

Blog Archive

Site Meter