Search This Blog

Wednesday, March 14, 2007

ИМАШ КУЌА - ВРАТИ СТАН ... неверни Тома

Ова беше една парола во Социјализмот ... која се однесуваше на еден период кога на некои “другари“ им текна да чепкаат по незаконско стекнатиот имот на некои други “другари“ ... Во акцијата како и сега што се случи настрадаа само некои ситни риби ... акцијата брзо беше заборавена ...

И денеска во времето на транзизионизмот некои луѓе - такаречи преку ноќ - станаа “транзициони богаташи“ (интересно е што скоро се е законски ...) ... Обично ова се случува во воени периоди кога некои луѓе на база на разни махинации и шпекулации станува богаташи ... Обично по војната се пронаоѓаа овие шпекулативни богаташи па им се судеше и беа затвара ни ... а и имотот им се конфискуваше ...

Дали е ова знак дека излеговме од таканаречената воена психоза ??

Како да дуваат некои слични ветрови во новата Влада ... Денеска читам во Дневник - ВЛАДАТА решена да се пресмета со незаконските приватизации ... Се крчка закон за конфискација на имот ... Се плашам дека и ова ке се претвори во “лов на вештерки“ - каде пак ке настрадаат некои поситни риби ... Ваква проверка на приватизација имаше неколку пати до сега ... Сетите се на случајот на Фершпед ... Проверката на приватизација трае перманентно ... а трае се додека не се договорат некои нови дилови за “спонзорства“ ...

Добро некој пак ке ме обвини дека сум “неверни тома“ ...


No comments:

Blog Archive

Site Meter