Search This Blog

Tuesday, March 06, 2007

АЛБАНСКА КАУЗА

Шетајки по Интернет набасав на овој сајт ... кој е пишуван на Македонски и дел на англиски јазик ... и ни ја представува структурата на

КОЈ Е КОЈ И ШТО Е ШТО во Албанската кауза ...

Представени ни се ЛИЧНОСТИ ... Сите позначајни личности значајни за Албанската кауза ... сосе нивните биографии ... кој што одработел и за што е задолжен ... за пример еве видите што одработел - Агим Чеку ...


- Командант на КЗК
- Началник на воениот штаб на ОВК.

- Со Даут Кадриовски за дистрибуција на дрога.
- Со
Руфат Муса ја контролираат „северната гранка“ на дрогата.
- Со
Мехрез Андоун командант на муџахединска бригада во Босна.

- Генералски чин добива 1993, заради посебни воени успеси во командување во акцијата „Спалена земја“, во Хрватска.
- Учествува во акцијата „Олуја“ на хрватската војска во 1995.
- Во Хрватска активно е вклучен во набавка на оружје за војската, од Брисел, преку албанската мафија во Белгија.
- Заедно со Рами Адеми (поранешен мајор во ЈНА) и Адем Красничи (поранешен потполковник во ЈНА) работат формиррање на идната воено командна структура на ОВК по налог на Бујар Букоши (тогаш претседател на косовската влада во егзил во Германија).
- Како началник на воениот штаб на ОВК го дочекува на Косово генералот Џексон (командант на КВОР).
- Добива од Босна 50 муџахедински борци од
Мехрез Андоун кои се ставени под негова дирекна команда.
- Присуствува на состанокот во Гњилане на 20.05.2000, за продолзување на војната во Србија и припрема за Македонија. Присутни;
Рамуш Харадинај, Мурат Јашари, Шакир Шакири и Шевкет Муслиу.
- Станува сопственик на угостителското претпријатие „Слога“ од Приштина (хотелите „Гранд“ и „Божур“ и 60 локали низ цело Косово.
- За „црниот бизнис“ (проституција, дрога, коцка ...) на „Слога“ задолжен е
Сулејман Селими.

Или ако сакате да дознаете кој е Даут Реџепи кликните на

Даут Реџепи - Лека

Даут Реџепи - Лека од татко ?
Роден 00.00.1966 год. во Порој, (Тетовско), Македонија.
Престој во Порој, Македонија.

- Командант на ОНА во 112 регионална бригада (Тетовско).

- Со Бујар Османи во единицата Абу Бекир Садик.
- Во тесна соработка со командант
Шеваљ Етхеми - Валони во сите дејствија.
- Негов заменик Харун Мемети.

- Има завршено војна обука во кампови во Албанија.
- Сопственик на кафе-барот "Аурора" во тетовското село Непроштено, со голем број на нелегални деланија, бело робје и проституција.
- Во ноќта меѓу 21-22.01.2001 напад на полициска станица во Теарце, со браќата Раим и
Изаир Самии од селото Шемшово, Мухарем Велиу и Семи Хебиби од Тетово, учествува во нападот врз полициската станица во Теарце и Амет Куртиш кој е фатен и го признал делото.
- Вршење на етничко чистење и киднапирање на цивили, каде дејствува во селата Јадоарце, Варвара, Брезно, Отушиште, Лешок и Теарце.
- Командир на пара-полициска станица во Порој.
- Осомничен за киднапирање, убивање и масакрирање на цивили заедно со
Иса Лика - Шарски Сокол.
- Од страна на ДПА (партијата на власт) на 10.06.2002 е промовиран за подпреседател на партијата.

- 25.10.2001 на новинарско прашање дали е одговорен за киднапирање, убивање и масакрирање на цивили.
- Извинете, но мене ми е забрането да зборувам,... Не смеам да зборувам. Треба да разберете дека има некој што и нам ни забранува да зборуваме.
Но, не очекувајте да ви кажам кој е тој.

- 09.01.2001 кривична пријава за помагање по извршено кривично дело противправно прекинување на бременост.
- Распишана потерница на 02.02.2001 за дело најтешки форми на тероризам по член 327 од КЗМ на Р.Македонија.
- Ставен на
црната листа во Македонија од 13.08.2001.

Има околу стотина биографии ... меѓу другите и на:

Али Ахмети – Абаз … Г`зим Остреми Даут Харадинај Малиќи … Иса Лика – Илир … Иџет Мемети Муса Џафери Рамус Харадинај – Дукаџини … Рафис Халити – Месуси … Фазли Велиу Хашим Тачи – Змија … Хисни ШаќириЏезаир Шачири – Оџа …

Представена ни е и ОРГАНИЗАЦИСКО-ФОРМАЦИСКА СТРУКТУРА НА ЦЕНТРАЛНИОТ ШТАБ НА КЗК (ТМК)
ГЕНЕРАЛШТАБ ... како и

ОРГАНИЗАЦИСКО-ФОРМАЦИСКА СТРУКТУРА НА КЗК
ПОТЧИНЕТИ ЕДИНИЦИ ... како и

ЗАМЕНА НА КОМАНДАНТИТЕ НА РЕГИОНАЛНИТЕ ЗОНИ НА КЗК РЕГИОНАЛНИ ЗОНИ ...

Прикажани се и

ЦЕНТРИ ЗА ОБУКА И СКЛАДОВИ НА ОРУЖЈЕ ВО АЛБАНИЈА и КОСОВО

Дадена е и

СТРУКТУРА НА ОВПМБ - БРИГАДИ

Представени се и

ФОНДОВИ НА ОВПМБ И ОНА

- Фондот е формиран на 22.01.2001 во Нисебаден, Германија, по иницијатива на друштвото Дарданија.
- Во него членуват граѓани од Прешевско-бујановачкиот регион, но и од Косово и Р.Македонија и поранешни активисти на НДК.
- Секој поединец мора да донира 500-1000 ДЕМ иначе со одбивање се смета за предавник и последиците се ...
- Прилозите се собираат претежно во џамии и клубови.

- Во 01.2001 по затварањето на клубот Емир Дураку од германските власти, нов центар за собирање средства станува џамијата во Дизелдорф.
- 03-04.2001 во Лундејн (Плетенбург) се собираат средства од тамошниот регион.
- Во Леверкузен се спроведува акција на собирање средства.

- Постојат две струи; поголемиот дел е за опцијата „Голема Албанија“, додека помалиот за „Големо Косово“.
- Постои спрега помеѓу албанската и хрватската емиграција.
- Најголема концентрација има во Линц и Велс каде во клуб на албанците во овој град се собираат средствата.
- Парагони за упис на средства со назнака „помош за албанската национална војска во Македонија“, се штанпани во штанпарија на албанец во Виена.
- За ефикасно собирање на средства постојат „комисии“ составени од две лица, кој ги имаат списоците на „должниците“.
- Клубови со интензивна активност се Адем Јашари, Калаја и Џемс Белуши.

Кликните подолу ако сакате да дознаете

КОЈ Е КОЈ ВО ДИЈАСПОРАТА

Кои се

ПОЛИТИЧКИ ПРЕСТАВНИЦИ ВО ДИАСПОРА НА ОНА

- Аустриа и Германија … Др. Флорим Рамадани
-
Бенелукс … Милаим Зимбери
- Данска … Халим Касами
- Норвешка … Реџеп Куртиши
- Шведска … Шпетиме Фида
- Швајцарија … Фазли Велиу
- координатор … Муса Џафери
- политички директор … Али Ахмети

За повече за

СТРУКТУРА НА ОНА ВО МАКЕДОНИЈА - БРИГАДИ

за РАМКОВЕН ДОГОВОР - FRAMEWORK AGREEMENT

Кој е се амнестиран и кога ке најдете тука - АМНЕСТИЈА . Ова се поединечни амнестии а имаше и општа амнестија ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter