Search This Blog

Wednesday, March 07, 2007

КОСТОВСКИ ... насекиран

Пак ке повторам одкако Господинот градоначелник успешно ги расчисти поситните проблеми во Скопје:

- Го исчисти градот ...
- Ги закрпи ударните дупки по улиците ...
- Го осветли градот ...
- Ги одзатна канализационите системи ...
- Ги постави повторно украдените и ошететените шахти ...
- Засади иљадници нови садници ...
- Изгради безброј мали мини паркови за млади и постари лица ...
- Редовно ги чисти улиците и навремено ги празни контејнерите ...
- Ги казни сите загадувачи ...
- Изгради фекална и дождовна канализација ...
- Го обнови водоводот и ги смени азбестните цевки ...
- Ги обнови парковите и искршените клупи ...
- Ги опреми школите и градинките со потребниот инвентар и репроматеријал ...
- Ги реновира спортските сали и ја изгради онаа најголемата ...
- Го реши проблемот со зоолошката ...
- Го реши проблемот на фискализацијата на таксистите ...
- Го риши проблемот на недостатокот на паркинг простор ... со изградба на катни гаражи и слични проекти ...
- Ги реши проблемите со дивоградбите ...
- Воведе бесплатен интернет на одредени точки ...
- Веројатно заборавив и многу други работи

Ни обезбеди трамвај ... ни појасни дека е спремен да оди на олимпијада за фанта ... го среди градскиот парк ... на Вардар ни изгради повторно Градска плажа ... го изгради стадионот за големи спортски приредби и концерти ... ја суреди зоолошка ... донираше некој денар од џебот ... ја изгради новата градска куќа и ги обнови симболите скопски ... не обезбеди со вода “квалитетно“ ...

Еве јунакот наш градски - кој кога патува не зема дневници и се вози со своја кола наместо со службена реши да не спаси од скапото парно и да воведе конкуренција во бизнисот со природен гас - со формирање на Јавно претпријатие “Енергетика гас“ ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter