Search This Blog

Wednesday, March 21, 2007

2057 ... Angela Merkel

Запаметете го овој број ... Тоа е годината кога према изјавата на германската канцеларка Ангела Меркел - ке бидеме примени во ЕУ ...

Ова го дава во свој напис Дневник -
Нема проширување без европски устав ...

**
Ако Уставот пропадне, не знаеме колку членки ќе има Европската комисија по изборите во 2009 година, ниту ќе можеме да примаме нови земји во ЕУ. Дури и ако земјата ги исполнува сите услови, тоа нема да биде можно, бидејќи Повелбата од Ница, според која сега функционира ЕУ, не предвидува повеќе од 27 земји-членки - вели претседавачот со ЕУ Ангела Меркел.
** Во наредните 50 години во сите земји-членки платежно средство ќе биде еврото, а во ЕУ ќе бидат и сите земји од Западниот Балкан. Ваквата ЕУ ќе биде опкружена со појас од земји како Турција или Украина со кои ќе има привилегирани партнерства и ќе изгради тесни врски со Израел и со земјите од Медитеранот - изјави Меркел.

No comments:

Blog Archive

Site Meter