Search This Blog

Sunday, March 25, 2007

РЕКЛАМА и интернет

Важноста на интернетот како медиум за рекламирање од година на година станува се повежен ... Секојдневно се бараат нови страници со големе посетеност за да се закачи некое банерче ...

Но - досега не слушнав дека некој производ кој не е поврзан со самиот интернет се рекламира само на интернет ... Еве и тоа се случи - Еден од водечките модни брендови во светот, Келвин Клајн преку Интернет продава парфем за „техносексуалци“, а рекламната кампања ќе се одвива само на „глобална мрежа“. ...

** Новиот парфем наречен „CK In2u“ може да се набави преку Интернет страницата www.ck2inu.com додека во виртуелниот свет наречен „Second Life“ ќе биде можно да се набави неговата виртуелна верзија во „CK“ виртуелниот продажен центар на виртуелниот остров Авалон.

Додуше некои сметаат дека поимот на „техносексуалец“ - е поим создаден на интернет .. ??

No comments:

Blog Archive

Site Meter