Search This Blog

Sunday, December 16, 2007

Елкa ... Нова година ... Christmas tree ...

Сликата “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/ff/Juletr%C3%A6et.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Дочекот на Нова Година е со изграден култ кон Елката ... симбол кој стои во секој дом дваесетина дена што пред нова година - што после до дочекот на стара нова година ...

Гледаме по филмовите од дивиот запад (Холивуд де ...) дека е модерно да појдеш во шума и да си одбереш Елка - ја квркнеш со секира и потоа ја носиш дома ... редиш лампиони се до неизбежната звезда на врвот ... Подароци под елката ... Дечиња кои се веселат на елката и подароците ... Елката е поврзена и со празнувањето на Божиќ (Божик - кој како милува де ...).

Зборот ми е ако сите по домовите исечеме по една елка од блиските шуми и паркови ... набрзо во светот нема да има ни една елка ... Најстрого се противам против сечење на елки за нова година ... Ако веќе сакаме таа (елката ...) да биде природна да купуваме во саксии со големи бусени и потоа во пролет да ги расадуваме во блиските паркови ... Но и ова е непрактична идеа бидејки елките стоејки по дома - дваесеина дена се исушуваат и многу малку елки се прифаќаат ...

Присталица сум на ПВЦ елки ... Сега ПВЦ елки за нова година ти е како секс со презерватив ... Но барем ке ги спасиме елките ...

- Christmas tree

1 comment:

albaker loanfirm said...

Добар ден ,
Дали барате заем, во потрага по корпоративен заем, личен
заем, станбениот кредит, авто кредит, студентски кредит, заем за консолидација,
необезбеден заем, ризичен капитал итн. Дали сте банкарски кредит или финансиски
отфрлање поради една или повеќе причини. Вие сте на вистинското место за да добиете
кредит решение! Јас сум приватен кредитор, им позајмувам на компании и
лица со ниска каматна стапка и ниска каматна стапка од 2%.
Контакт со нас преку e-mail: albakerloanfirm@gmail.com

Blog Archive

Site Meter