Search This Blog

Sunday, December 16, 2007

“Игри без граници“ ... околу нашето име ...

Навистина е тешко да си политичар кој ја носи власта а со тоа и одговорноста ... Врз МК се врши невиден притисок од некои ЕУ авторитети околу името ни ... Ако издржавме до сега незнам зошто би попушталиле во иднина ...

Алтеранативата е во некакво име Македонија со додавка Горна, Долна, Нова ... или незнам каква Македонија - имиња кои во неофицијални разговори високи афторитетеи ни ги предлагаат ... Па ова беше на маса уште пред 15 години ... Циле тогаш го кркаше стапот ...

- НАТО го даваме името не го даваме ... Ирелевантноста на проблемот со името ...

Никој нема право да тргува со името ... Владата не смее да попушти под притисоците ... во спротивно си потпишува политичка капитулација ... секако не смее ни да прави провокации - непотребни во дипломатијата ... дипломатијата е уметност на возможното ...

- “НЕ“ за во ЕУ под секојa цена

No comments:

Blog Archive

Site Meter