Search This Blog

Friday, December 07, 2007

Женските солзи ... израз на немоќ или средство ...

Што представуваат женските солзи ... израз на немоќ или средство ...

Сите плачат (дури и слоновите плачат) ... Во микс на негативни емоции најдобар лек е плачењето ... Се плаче и од преголема радост ... затоа што радоста е голема и неочекувана ... Но жените знаат преку плачењето да направат средство - за да извојуваат некоја битка во однос на појакиот ... плачење од мудрост би рекол ... ретко се случува тоа но го има ...

Рамо за плачење е карактеристична појава ... постојат луѓе кај кои жени па дури и мажи доаѓаат за да плачат ... да им се олесни ... Бебињата плачат за да привлечат внимание ... да изразат негодување или да кажат дека нешто им треба ... Испаѓа дека плачењето е еден од првите начини на говор со кој се служи бебето ... Дали женското плачење е тесно поврзано со плачењето на бебињата ... Бебето престанува да плаче кога ке добие цицка ... т.е. кога ке ја задоволи својата потреба ... Кога престануваат да плачат жените ??

Постои и колективно плачење ... ние Македонците тоа го осетивме со Тоше Проески ... немаше младо, старо, машко, женско - што во наплив на емоции не се изнаплака ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter