Search This Blog

Tuesday, December 11, 2007

Легнат канделабр на плоштадот !!? ... (Урбана блог герила) ...

Сликата “http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/7E4BCA363108404C98D48A0A1DD7A206.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
Денешен Вечер преку фотографијата на Фото:Д.Андоновски ... ни ја одсликува реалноста на нашиот градски плоштад ... Легнат канделабер ... 220 волти на дофат на било кого ... недај боже деца ...
Една од канделабрите на плоштадот Македонија вчера заврши неславно, целосно испружена на плочките. Другата, пак, и покрај оштетувањата успеа како така, да остане "на нозе". Во моментот кога фоторепортерот го сними канделабарот кој се наоѓа веднаш пред просториите на "Лотарија на Македонија", виновникот за неговото уривање не беше во близина. Сепак, како што дознавме од очевидците кои се најдоа таму, канделабрите ги оштетило возило, најверојатно на ЈП "Комунална хигиена" кое во намера да го исчисти плоштадот, направило поголема беља отколку корист.
- Постов е дел од иницијативата: Фото - Урбана блог герила ... Скопје ...
Сликата “http://www.vest.com.mk/images/%7BB7630A9A-5962-45D4-90DC-B0342BDA9FC3%7D_Kandelabra-2.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

ФОТО: Б. Грдановски

Сликата “http://www.spic.com.mk/images/Editions/456%2032/kandelabra%20srusena%204.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Шшиц ...

1 comment:

Hristina said...

Волан официјална покана до тебе:

Изложбат
на 18 слики
Техника: акрил
Работени на тема: Создавање
на:Христина Зафировска

Факултет:
ФЛУ - Факултет за ликовни уметности
Одсек: сликарство
Насока: графички дизајн
Волонтер на насоката: реставрација и конзервација на икони и фрески
Во класата на проф. Симон Шемов
Дипломира, 2007 г.…Преку ликовниот јазик, во овие дела се раскажува процесот на создавање на едно уметничко дело, поточно зачетокот на Идејата, патот на мислата до конечното материјализирање.
Проткајувањето на некои асоцијативни органски елементи налик на ембрион, фетус, бебе, го симболизираат зачнувањето, оплодувањето, новиот живот и претпоставената неизвесност надвор од утробата. Прикажани во овој случај како асоцијација за нов почеток на нештата, на ново создавање на дело како автономен организам, кој постои и функционира само за себе.

За отварањето на изложбата:
Локација: Младинскиот културен центар ( МКЦ )
Датум на отварање: Вторник - 11. 12. 2007г. до Понеделник - 17. 12. 2007г.
Време на отварање: 20:00 часот.

Blog Archive

Site Meter