Search This Blog

Saturday, December 15, 2007

„Шератон“ ... Гевгелија ... хотел-казино ...

Гевгелија повторно станува центар за казино индустријата на МК ... Близината на Грција и нивната желба да посетуваат казина се “виновници“ за оваа индустрија ...

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/B880F7101E7BDC4CA6D2DF78AE288FFE.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/80E181968E906C468E8A0DFCF74152EA.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Познатите светски хотелски брендови „Шератон“ и „Калифорнија рисорт“ ќе градат хотелски комплекси во македонскиот Лас Вегас - Гевгелија, во непосредна близина на граничниот премин Богородица. Хотелскиот комплекс на „Шератон“, според најавите, ќе располага со хотел со 200 легла, казино и други придружни објекти.

На крајбрежјето на реката Вардар, на самиот влез во Гевгелија, треба да никне хотелско-трговскиот комплекс на „Калифорнија рисорт“. За оваа намена веќе биле откупени 45 хектари земјиште од приватни сопственици. Комплексот ќе располага со хотел со 400 соби, казино, шопинг-центар, бањски центар и други придружни објекти.

.. поради зголемениот број на гости од соседна Грција, чиј број неделно изнесува околу 5.000. Во овој период посебно сме ангажирани околу развојот на казино-туризмот и најавуваме дека околу 100 милиони евра ќе бидат инвестирани во капитални објекти. Низ македонската јужна порта годишно влегуваат околу 4 милиони патници. Досегашната туристичка понуда на Гевгелија и околината изнесуваше околу 700 легла.

Гевгелија полека станува МК Лас Вегас ...

1 comment:

kazino igri said...

New site with free games kazinoigri.mk

Blog Archive

Site Meter