Search This Blog

Monday, December 24, 2007

Локални шерифи ... повторно кавги за доминација ...

Кој да ги бира локалните шерифи ... Се изгласа Закон за полиција кој го припреми старата власт (СДСМ + ДУИ) ... Но на ДУИ не му одговара ни таков ... Тие сакаат сами да си поставуваат локлани шерифи ...

Локалени шерифи досега се избани во 22 единици ... а во 16 во кои се доминантни Албанците - процесот на избор сеуште трае ... не биле по кејфот на ДУИ - кој го оспорува и законот ... !!?

До кога бе ??

No comments:

Blog Archive

Site Meter