Search This Blog

Wednesday, December 26, 2007

Снег ... снееееееееег ...

Утринава се радував на снегот како кога бев дете ... кога ке видев лапавица како паѓа ...

PC260173 (Large).JPG

ке истрчав на улица и со раширени раце ке ги бркав најкрупните снегулки ...
PC260166 (Large).JPG

(исто како и дечињава на оваа фотка ...)

Образите ке ми се вцрвенеаа, како и носот ... адреналинот ке проработеше ... ке искочеа и други деца и ке почнаевме да лудиваме ... лизгавици ... санки ... сличуги (оние правените ...) ... мавање со топки снег ... правење по некоја беља ... Снегот највеќе одсекојпат го сакале децата ... Овој снег ке ги израдува нив - токму пред идиличниот дочег на Нова година и Божиќ ...

PC260194 (Large).JPG

Тука само една фотка на Лун со пријателите ... и снегот ... радоста на кучињава се мери како радоста на дечињата ... лудуваа и се играа ...

PC260179 (Large).JPG

Еве ги и дечињата како и кутрињата ... растрчани и раздрагани ... адреналинот работи ...

Komsikata (Large).jpg

Еве ја и комшивката како се пробива низ снегот ...

Sneg - kolaz (Large).jpg

No comments:

Blog Archive

Site Meter