Search This Blog

Thursday, December 20, 2007

Покана за концерт ...

На 20 Декември 2007 година - во 20.00 часот вечерава ... во Соборниот храм “Св. Климент Охридски“ - Камерниот мешан хор “Св. Климент Охридски“ ке одржи 15-ти јубилеен концерт.
- Камерниот мешан хор "Св. Климент Охридски" е составен од 21 високо професионални вокални уметници, солисти, вокални педагози и хорски уметници.
- Проф.Панче Јосифов е уметнички раководител и диригент.

Flaer za Koncert na horot.jpg

Камерен мешан хор Св. Климент охридски - слика 1 (Large).jpg

- Господи возвах - Сотир Гулабовски

 • Пушти:
 • Име на песната: Господи возвах - Сотир Гулабовски
 • Изведувач: Камерен мешан хор Св. Климент охридски - Соло Ана Дурловски, сопран ...
 • Албум: Православна духовна а-капела музика
 • Година: 2001
- Многаја Лета ... Руски напев ...
 • Пушти:
 • Име на песната: На многаја лета - Руски напев
 • Изведувач: Камерен мешан хор Св. Климент охридски - Соло Светлана Донковска, сопран ...
 • Албум: Православна духовна а-капела музика
 • Година: 2001
- Сијание - Томислав Зографски ...
 • Пушти:
 • Име на песната: Сијание - Томислав Зографски ...
 • Изведувач: Камерен мешан хор Св. Климент Охридски - Соло Невен Сиљановски, баритон ...
 • Албум: Православна духовна а-капела музика
 • Година: 2001
- Vjeruju - P.Cajkovski.mp3 - Size: 4MB
-
Oce nas - D.Suplevski.mp3 - Size: 4MB
Солист, Светлана Донковска - Сопран ...
- Pomiluj me boze - G.Suskov.mp3 - Size: 6MB
Солист, Невен Сиљановски - Баритон ...
- Da ispravitsja molitva moja - P.Cesnokov.mp3 - Size: 9MB
Солист Игор Дурловски - Бас ...

За да ги преслушате првите три композиции кликните на плеј и уживајте ... за слушање на последните четири композиции кликните на линкот на композицијата и следете ги инструкциите ...

За повеќе информации за работата на Хорот - кликнете тука ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter