Search This Blog

Thursday, December 13, 2007

Владата на Груевски признава дека може и да згреши ...

По бројните критики поврзани со најавениот “Кодекс на однесување на Министрите во Владата на РМ ...“, меѓу кои беше и мојот пост: Едноумие во Владата на Груевски ??! ... Кодекс на однесување на Министрите во Владата на РМ ...

Бладата преку потпаролот Ивица Боцевски изјави:

Владата на својата вчерашна седница, поради критиките од јавноста, пред се од аспект на противуставноста на одредбите во кодексот, одлучила да ја повтори целата постапка за донесување на Етичкиот кодекс.

“Овој документ повторно ќе биде разгледан во сите фази на владиното одлучување пред да биде промовиран конечниот текст на Етичкиот кодекс на членовите на Владата и носителите на јавни функции именувани од Владата на Македонија“, се вели во писмената изјава на владиниот портпарол Ивица Боцевски.

No comments:

Blog Archive

Site Meter