Search This Blog

Wednesday, December 26, 2007

Заеднички календар за сите христијани ...

Владиката наш поглаварот на Македонската православна црква, г.г. Стефан се изјасни дека е за заеднички календар на сите христијани - ако било до него ... но за прашањето одлука требало Синодот да донесе ... Можело да има разидување во Синодот ...

Догмата која ја има опседнато црквата ни, мора да се надмине ... и јас сум за заеднички календар ... што корист од стариот календар ... земјата сепак се врти ...


No comments:

Blog Archive

Site Meter