Search This Blog

Monday, June 25, 2007

ПОМОШ - на Блог-е-рај

Во последно време зачестија приватни пораки и прашања во коментари од типот ... имам проблем на Блог-е-рајот ... не ми работи ова ... не ми работи она ... како да завршам работа ...

Одкако Блогмастерот на Блогерај си даде оставка оставени сме на самите себе да се снаоѓаме ... Блогерајот веројатно го надмина планираниот капацитет ... бидејки е бесплатен сервис - на Он.нет веројатно им е прескапо да ангажираат неколку вработени да ги сервисираат потребите на Блогерите од Блогерај ... Така да сме оставени на самите себе и на снаоѓање ...

Порано имаше и форум на блогерај ... гледам уште функционира ... еве некои теми од таму

- Cut на долги постови
- Нова лозинка
- Линкување до конкретен коментар
- ПРИЈАТЕЛИ
- Насловна
- Го снема sitemeteroт
- Повик за помош
- проблем со лозинка
- My Вlog is dead
- ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ
- Видео тагови
- Kako se youtube tagovite ili ako ne za video tagovite
- Питање :)
- Забранет пристап
- Како да ставам слика до постот т.е. од негова лева или десна страна?
- Автоматско објавување
- ме мена на блогрол
- Шо е финтава со RSS?
- kako se podesuva kirilicava!?
- како да си ги подредам постовите....
- Како да поставам фотографии - како фото блог
- Молам малку помош?
- Едитирање на блогот преку некоја програма
- Што ви е проблемот
- Забранет пристап
- САКАМЕ БЛОГМАСТЕР
- ZABRANET PRISTAP (403)
- Како со RSS/XML?
- КАДЕ Е ГРЕШКАТА?
- Кратење на текст
- Друже Блогмастер
- Дизајн на блоговите и секакви проблеми
- Пост проблем
- Нов баг во врска со оставање коментари?
- ПОМОШ!!!
- Проблем со “автоматско“ намалување на големина на слика
- Дали можи да си ставаме адсенсе?
- До кога забрана за JavaScript-от
- како да поставам дизајн
- КАКО ДА ПОСТАВАМ LINK
- КАКО КАКО

- ………. Има уште многу ЧПЧ на кои никој не реагира ниту одговара ...

Како да си помогнеме ... искрајно незнам ... за дијалог ... за љубов ... за кавга - треба барем дваица ...

А да, да не заборавам ... самиот себе се сметам за подпросечен интернет корисник - кој нема премногу познавања во ИКТ техники ... така да многу малку можам да дадам корисни ИКТ совети ... за тоа се потребни стручни лица ...

Има блогери кои несебично даваат совети за одредени блог финти ...

- Blogeraj ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter