Search This Blog

Monday, June 04, 2007

ЗИД - Он.Нет

Веќе втор ден Он.нет има поставено зид и ни пиле неможе да влета во Он.нет ... Никој осем корисниците на нрежата на Он.нет, МТ и некои кабелски оператори - не може да припари до серверот/те на Он.нет ... Ова вобично до сега беше стандардна постапка при нападите на серверите на Он.нет ... Или повторно некој ги напаѓа ДНС серверите и има некаков Хакерски напад над Он.нет .... или се врши некакаква истрага во Он.нет - во врска со јавното признавање на неименувани Хакери кои успеаа да бутнат еден блог од Блогерај ... Ако можат да бутнат еден блог - значи можат да бутнат било кој блог ... Би требало да ни кажат да си направиме хардкопи на нашите блогови ... инаку повеќегодишен труд може да отиде низ ветар ... или низ “бука“ што би рекле постарите ...

Објавување и признание дека е бутнат-хакнат еден блог од Блогерај имате во соопштение на Фокус ... Хакери спасиха честта на България от македонските посегателства - 02 юни 2007 | 00:10 | Агенция "Фокус" ...

Оние кои го бутнаа блогот објавија соопштение преку некои други блогови со ваква содржина:

Anonymous said...

http://news.ibox.bg/news/id_1376436855

DEYAN
Регистриран на: 30.05.2007, 09:15
Пуснато на: 02.06.2007, 18:41

НЕ НИ БЛАГОДАРЕТЕ. ..

В България ме дразнят институциите, които са неадекватни при подобни ситуации.

Ние сме двама приятели програмисти които живеем и работим в централен Лондон,
решихме се да опитаме да свалим блога,
не беше трудно,
резултатът е факт.

И все пак не ни е приятно заради българските неадекватни институции да влизаме в нарушение с морално етичния кодекс на програмиста.

Нека да забравим всичко случило се.

јуни 02, 2007 7:15 PM

Ги молам Он.нет да не удостојат со едно кратко соопштение ...

- On.net ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter