Search This Blog

Friday, June 15, 2007

БЛОГЕРСКИ КОНГРЕС - во Љуљана

IMG_4166 (Small).jpg

Пред извесно време македонските блогери се поделија дали требаше или не требаше да има “блогконфернција“ ... која демек се залагала за елитизам во блогерството и демек преку неа ке се переле таму некакви пари ... проектче било тоа - а организаторите ке лапнеле пари ... Блог Конференсцијата или јас како ја викам “средбата“ помина како помина ... некои мудруваа и не дојдоа ... а некои поштено го одработија текот на коференцијата - како што ја замислија ... Критизерите имаа шанса да ја слушнат конференцијата во целосна верзија преку преслушување на Мп3 фајлови ... Од дружењето се направи и галерија на фотки ... Конференцијата ја проследија и некои МК медиуми ...

Организаторите имаа спонзор само во луѓето од Точка кои ја остапија салата ... се друго беше личен допринос на организаторите ... Искрајно ме зачуди недоаѓањето на Конференцијата на Боцевски - портпаролот на Владата на РМ ... кој беше еден од поактивните блогери пред да стане Портпарол ...

Со вакви слични блогконференции во странство - државите домаќини се понесуваат посериозно ... Читам на слична блогконференција која била и меѓународна - во Словенија ... подигната на ниво на конгрес ... државата дава силна подршка и учество ... Во Љубљана имало меѓународна блог конференција на 9. Јуни.2007 - која нели била подигната на ниво на “блогерски конгрес“ ... се одржал во “Цанкарев дом“ ...

Што им била идејата на конгресот и кој им бил програмот прочитајте тука ... Имале блогери од Норвешка, Франција и Србија ... Програмата видите им ја тука ... Кои им биле предавачите видете тука ...

A photo on FlickrA photo on FlickrA photo on Flickr

Blogres.si Blogres.si Blogres.si Blogres.si


Hirkani Metuljcek Hrcek

Текот на Блогерскиот конгрес од Љубљана е следен преку специјален блог ... и тука втор линк ... Пријавени биле цирка 200 блогери ...

Конгресот го отворил словенечкиот министер за развој - Žiga Turk, minister brez listnice, univerzitetni profesor, državljan, navijač .. - кој и самиот е блогер ...

Се покажа моето тврдење дека мноту ЕУ политичари маат свои блогови ... и дека и нашите треба да го следат тој тренд ...

Напис за ова имате и на блогот на Јадибурек ...

- Blogerski kongres ... Ljubljana ... Blogres 2007

No comments:

Blog Archive

Site Meter