Search This Blog

Monday, October 01, 2007

Крвната одмазда и Мафијата ... царуваат со Чаир ...

Крвната одмазда и мафијашките пресметки се слика на денешницата која најчесто се среќава во скопската општина Чаир ... И за Мафијата и за крвната одмазда имав доста читани постови - пишани со цел да пробам да протумачам повеќе елементи за овие две негативни појави кои станаа секојдневие на Скопјани ...

Озогласена општина за вакви пресметки стана Чаир а особени места за вакви “блиски средби“ се: Пластичарската улица ... Старата скопска чаршија и особено просторот пред трговскиот центар Чаирчанка т.е. пред Јаја пашината Џамија и улицата Цветан Димов ...

Најнов случај за ваква пресметка е Крвавиот инцидент се случи во петокот околу 23 часот на т.н. пластичарска улица кај Бит-пазар. Непознати вооружени лица отворија рафална стрелба во автомобилот „даеву ланос“, управуван од 21-годишниот Шефки Рамадан. Покрај возачот, животот го загубија и неговите двајца другари, сопатници во автомобилот, Сулејман Незири (24) и Фарук Дарлишта (27).

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/FA5C86CB79450E4693AD99E49C71DEFE.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/9E80C41C8504F64E9776A32009896431.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Испаѓа дека оние кои поседуваат и користат оружје и умираат од него ... затоа мој совет е бегајте што подалеку од оружје. Има една стара која вели “Кој се игра со сабја од сабја и умира ...“

No comments:

Blog Archive

Site Meter