Search This Blog

Thursday, October 25, 2007

Љубчо Георгиевски доби Кривична пријава за случајот “Окта“ ...

За случајот со ОКТА, „Транспарентност Македонија“ денеска ќе поднесе кривична пријава до Јавното обвинителство против Љупчо Георгиевски, поранешен премиер и сегашен пратеник, како помагач во вршење кривично дело злоупотреба на службена положба.Пријава ќе биде поднесена и против повеќе непознати сторители.

Повод за поднесувањето на кривичните пријави е ситуацијата што политичарите и правосудните органи досега не покажале подготвеност за разрешница на случајот и за кривично гонење на сторителите.

Како што се вели во вчерашното соопштение на „Транспарентност“, материјалните штети што се настанати со продажбата на ОКТА се мерат со стотици милиони евра и имаат несолгледливи, тешки политички и други последици за Македонија
.

- Любчо Георгиевски ...
- Штетни договори и уште поштетно нивно непочитување ...
- Бивш Премиер на РМ прашува - А зошто не ме уапсивте? ...
- Штетните договори за Странските Инвестиции ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter