Search This Blog

Friday, October 12, 2007

Јана Стојановска

Дента кога беше изборот за Мис на МК имаше и други интересни понуди на ТВ меѓу другото одеше и емисијата на Јадибурек со гости блогери ... Но успеав да фатам само дел од овој избор за Мис на МК ...

Нема да коментирам дали беше добар изборот или не ... онака на прва ми се видоа интересни неколку лика од понудените кандидатки ...

Сликата “http://www.missm.com.mk/izbor2007/kandidatki/%C5%EC%E8%EB%E8%BC%E0%20%A3%EE%E2%E0%ED%EE%E2%F1%EA%E0/1.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Емилија Јовановска

години 18
град Скопје
172 см.
пропорции: 85-65-95

посебен талент: карате, танцување

Сликата “http://www.missm.com.mk/izbor2007/kandidatki/%CC%E0%F0%E8%ED%E0%20%A3%E0%ED%E5%E2%F1%EA%E0/1.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Марина Јаневска

години 19
град Кочани
173 см.
пропорции: 85-61-95

посебен талент: пеење

Сликата “http://www.missm.com.mk/izbor2007/kandidatki/%D6%E2%E5%F2%E0%ED%EA%E0%20%CE%F0%E5%F8%EA%EE%E2%E0/1.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Цветанка Орешкова

години 21
град Неготино
174 см.
пропорции: 84-61-86

посебен талент: играње

Сликата “http://www.missm.com.mk/izbor2007/kandidatki/%D0%EE%F1%E0%20%C4%E0%E8%EB%EE%E2%F1%EA%E0/1.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Роса Даиловска

години 20
град Тетово
173 см.
пропорции: 85-62-87

посебен талент: пеење, танцување, карате

Сликата “http://www.missm.com.mk/izbor2007/kandidatki/%A3%E0%ED%E0%20%D1%F2%EE%BC%E0%ED%EE%E2%F1%EA%E0/1.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Јана Стојановска

години 22
град Скопје
170 см.
пропорции: 80-62-86

посебен талент: клавир, пишување поезија, скокање со коњ, пливање

Ова беше моја прва ипресија дека се ова фаворитки ... Сега за вкусовите не се дискутира ... Победила Јана Стојановска ... не го гледав изборот до крај ... нели се бребацив да ги гледам блогерите во Јадибурек ...

Еве неколку фотки од Јана ...

Сликата “http://images.mt.net.mk/Galerii/Jana_mis_2007/87030003.JPG” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Сликата “http://images.mt.net.mk/Galerii/Jana_mis_2007/87030010.JPG” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Сликата “http://images.mt.net.mk/Galerii/Jana_mis_2007/87030014.JPG” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Сликата “http://www.vest.com.mk/images/%7BDE4C244C-9009-46FE-870B-9ABD5DE029D7%7D_miss-2.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.Сликата “http://www.vest.com.mk/images/%7BF510DB8E-DB3E-480C-B0C9-F6913CD09F8F%7D_jana-2.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Јана Стојановска (21) е девојката која се појавува на рекламата на Мобимак, мобилниот оператор кој на 7 септември ќе стане Т-мобиле. Малкумина знаат дека девојката од рекламата и билбордите е студентка по глума (втора година) во класата на професорот Владимир Милчини, на ФДУ.
Повеќето ја пеметат како една од девојките која лани се бореше за титулата Мис на Македонија но и како и учесничка во изборот "Мис Земја", што лани се одржа на Филипини.

На вчерашниот избор на Мис на Македонија 2007, кој се одржи во клубот Хард Рок, победи Јана Стојановска.
Таа е од Скопје, има 22 години, висока е 170 см, а пропорциите се пропорции: 80-62-86.
Покрај убавината ја красат и повеќе таленти: клавир, пишување поезија, скокање со коњ, пливање.

Јана е студент на факулетот за драмски уметности, а талентот го има наследено од своите родители актери, Силвија и Ненад Стојановски.

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/2EE89E4DFB62704D8B6697E4285B9A98.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

No comments:

Blog Archive

Site Meter