Search This Blog

Thursday, October 04, 2007

АНА сеуште постои ...

АНА повторно се огласува ... овојпат во Косово ... Сметаме дека решавањето на албанското прашање преку дипломатски средства е при крај, оценува лидерот на Албанската национална армија (АНА) Гафур Адили. ... АНА е подготвена да делува за да го брани прашањето за завршниот статус на Косово,

... неколку вооружени и маскирани мажи, облечени во црно, вршат контрола на патиштата и стопираат возила кај Мердар, во близина на границата со Србија. Гафур Адили е од Кичево и е политички раководител на АНА. ... припадници на АНА, која што УНМИК ја прогласи за терористичка организација.

Нели се разоружаа ??

No comments:

Blog Archive

Site Meter