Search This Blog

Saturday, October 20, 2007

ТОШЕ ПРОЕСКИ ... бренд ... TOŠE PROESKI ...

Македонија иако мала по територија може да се пофали со влијателни луѓе во разни професии ... Тоше Проески во поп музиката ... Симон Трпчевски во класичната музика ... Ана Дурлоски во оперската музика ... Есма Реџепова во народната и изворната музика ... Леб и Сол и Влатко Стефановски во рок музиката ... И да не набројувам понатака - некого сигурно ке пропуштам а и не ми е цел да ги набројам сите ...

Личната трагедија на Тоше Проески и неговата фамилија се претвори во национална трагедија (некои велат хистерија ?? ...) каде сите сакаме да извлечеме некоја поука ... колку ке успееме ке каже времето ... Овие денови многу луѓе пишуваат за Тоше ... споменувајки го во своите написи дел го величаат ... дел искрајно тагуваат а дел сакаат само да промовираат некоја своја идеја ...

За мене Тоше Проески е одавна МК Бренд ... кој успешно се извезува на балканските простори ... Навистина е штета што господ не го остави да поживее уште - за да се докаже и на меѓународната сцена ... имаше навистина голема шанса ...

Овие денови се истакнува големината на Тоше во неговата хумантарна дименција ... хуманитарните концерти ... и непосредните контакти со иљадниците нормални и хендикепирани луѓе од МК ... Сега кога Тоше не е физички меѓу нас - фамилијата на Тоше ке мора да го заштитеи брендот Тоше Проески ... преку оформување на фондација - која ке ги собира финасиите од брендот Тоше Проески со што ке се остваруваат идеиите за кои се залагаше Тоше Проески ... а тоа се хуманитарните помагања на болните, сиромашните и изнемоштените ... изградбата на манастиркиот комплекс во Крушево ...

Ова е проверен начин на работа со бренд имињата во светот ... Бидеји Проески е балкански бренд ги има сите предуслови да има успешна фондација - која ке работи на остварувањето на идеиите на Тоше ...

- TOŠE PROEVSKI ... ТОШЕ ПРОЕВСКИ

1 comment:

Anonymous said...

Ti si momce navistina neviden seirdzija i poltron. So ti e tolku interesno da gi blogiras site tvoi bedni tesnogradi razmisluvanja od perspektiva na edna gnida, treba da si ubavo razmislis. Ako nemozes da svatis, postojat razliciti nivoa na intelektualna razvienost i zivotno iskustvo, a ti za zal si na mnogu nisko nivo i vo dvete za da si davas za pravo kako mislitel i filozof, lik, delo i sto li uste ne vo tvojata glava, generalno narcisoidni simptomi, da me zamaras so tvoite sekojdnevni bljuvotini...aman vekje, za dobroto na pisaniot zbor i misli prekini i fati se za nekoja popametna rabota.

Blog Archive

Site Meter