Search This Blog

Thursday, October 11, 2007

Наместо честитка за 11 Октомври ...

Коментирајки на еден пост кај SBEPOT - на крај на постот сакав да му го честитам празникот како и многумина пред тоа ... но некако наместо честитка излезе следниот коментар ...

Поздрав ... Во продолжение наместо спонтано со два збора да напишам Честит Празник ... јас “искакав“ што би рекол Bukarski ...

“.. Грдо звучи честитањето на празници, особено оние кои скоро никој не ги слави туку се само дел од некој историски момент ... Верувам дека за 300 години никој во МК нема да знае дека овој ден бил некогашен национален празнк ... кој се славел два дена ... Еве да се запрашаме - кои слави ги славел Александар Македонски ?? ... или Самоил ?? ... Славењето во денешното време е само глорифицирање а моменталната политичка гарнитура - глорифицирање на нивните предходници ... Можеби грешам но ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter