Search This Blog

Wednesday, October 03, 2007

СДСМ и ДУИ ги кочат НАТО и ЕУ интеграциите ...

Веќе се слушаат првите пораки кои ке дојдат од Брисел ... по последните случувања во и околу парламентот ...

Земја што оди кон дестабилизација нема што да бара ни во НАТО ни во ЕУ- ќе биде пораката до Црвенковски.

Многупати напишав и пак ке повторам ги разбирам ДУИ зошто кочат - си имаат они свои цели ... Одавна за нив знаеме дека од државата ни, сакаат само да земаат ... а планираат да си прават своја држава ...

Но СДС, што сака - пак да направи криза ... да фингира и да влезе во власта како спасител ... ????!!!!

Не поминува веќе тоа кај народот ... вака со ваква политика - СДС влегува о се поголема криза ... а трпиме сите ... Оваа политика СДС ке ја осети на следните избори ... Никако не можат да сфатат - дека оние што ке изгубат на избори треба да се опзиција и тоа конструктивна (четири години де ...) - не плачковска ...

А да, да не заборавам дека во сето ова има удел и самобендисаната позиција - која не кохабитира со председателот и со општините во кои не се они носители на власта ... Така држава, со инает на една жена или дете - не се води ...

Институциите мора да се почитуваат ... Ако ние не си ги почитуваме институциите - како ке бараме некој однадвор да не почитува нас ... и да не интегрира ... ??!!

No comments:

Blog Archive

Site Meter