Search This Blog

Tuesday, October 02, 2007

И весниците умираат (втор дел) ...

Намалуање на потребата од печатените весници е евидентна ... имаме процес на бавно умирање на весникот ... И највлијателните светски весници признаваат дека интернетот им ги краде верните читатели ... особено претплатниците ...

Деновиве Три водечки јапонски дневни весници решија да организираат заедничка интернет продукција за да опстанат во индустријата на која и се заканува голема опасност од интернетот, соопшти Европскиот новинарски центар.Три јапонски весници заедно на интернет

Се работи за Јомиури Шимбун, најпродаваниот весник на светот, нивниот ривал Асахи Шимбун и бизнис дневникот Никеи.

No comments:

Blog Archive

Site Meter