Search This Blog

Saturday, October 06, 2007

РЕН ... и остали ЕУ автпротети ...

Многу е жално за Вас што добивате погрешна слика за Македонците од исценирани сценарија на политичките кујни на светските моќни сили ... Барате од нас да изгледаме европејски ... сте прошетали ли меѓу обичниот народ македонски за да судите дека не се европејци ... Подлегнувате на провокативни сченарија на политичките партии од албанскиот блок - кои со обилна помош на некои светски моќни политички центри - прават извртена слика за Македонецот ...

Сето ова добро го објасни Горан Михајловски во својата денешна колумна “Молба до Рен“ ... Па господа Рен и останати авторитети - толку ли Ви е тешко да бидете објективни ... Едно предградие на Лондон ке Ви ја поремети ЕУ политиката ... Се што баравте од мала земја како Македонија Ви е удоволено ... Ако чекате да не примите како рамноправна членка на ЕУ кога ке ни тргне ... економски ... ке се начекате ... Ние сме толку мали што во оклопот во кој не затворивте неможеме да функционираме ... Вашата одлука за прием на Македонија во МК мора да биде политичка одлука ... ова деновиве го велат и ЕУ авторитети ...

1 comment:

Anonymous said...

како бе груевски, детето, се направи и сега бе нож во грб му забија маме им...

:))))))))))))))))))))))

Blog Archive

Site Meter