Search This Blog

Saturday, October 06, 2007

Ми го сменија детето ... во породилно ...

Често пати гледаме филмови на таа тема ... Смена на дете во породилно ... Не, не се работи за мое дете ... пу, пу, пу ... Се работи воопшто за една таква приказна која ете поради невнимание често се случува ... Емоциите на родителите се срозени до земја или качени до небо - кога ке дознаат дека некој им го сменил детето во болница при пороѓај ... Има дури и случаи на подметнување кои се и филмски представени кога твоето дете ке одиде во друга фамилија а тебе ке те известат дека детето ти починало во инкубатор .... Пу, пу, пу ...

Изгледа дека е редно време да се примени стандард - при преземање на детето од болница да добиете и верификација од ДНК тестови за детето и родителите ... Додуша, така ке дознаете понекојпат дека комшијата замешал прсти - но барем ке дознаете ... :)

Темата не е така смешна и забавна за оние кои некако одпосле дознале дека детето им е сменето ... Дека одредено време чувале дете за кое биле уверени дека е нивно ...

За ваков случај зборува и денешен вест “По 10 месеци дознале дека чуваат туѓо бебе

No comments:

Blog Archive

Site Meter