Search This Blog

Sunday, October 21, 2007

Цепкање на СДСМ ... ситније ...

СДСМ по поразот на парламентарните избори - никако неможе да застане на нозе ... имаше многу превривања околу Бучковски ... од него очекував дека сам ке си даде оставка ... Но не испадна така ...

Дел од постарите незадоволни членови на СДСМ - кои сега се “маргинализирана група“ во СДСМ го напуштаат СДСМ ... Тито Петковски тоа одавна го стари а сега еве на сличен чекор - но без мнгу помпа тоа го прават поранешниот спикер на македонското Собрание Љупчо Јордановски ... а во парламентот ке дејствува поранешниот пратеник на СДСМ Кире Гештаковски - како пратеник на Слободни Демократи ...

Во четвртокот е одржано оснивачко собрание на новата партија “Слободни Демократи“ ... За лидер е избран Љупчо Јордановски ... Бучковски и Рахиќ не се приклучија на оваа новоформирана партија иако имаше шпекулации ...

Значи СДСМ игра во ритамот “ситније, Циле ситније ...“ ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter