Search This Blog

Wednesday, October 10, 2007

Смрди нешто со продажбата на ТЕЦ „Неготино“ ...

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/72151BF7090EBC45AF725032FC96760E.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

И три месеци по објавата дека е успешно продадена ТЕЦ „Неготино“ ... нешто врие и смрди во таа продажба ... Од една страна Владата се пофали дека направила добар дил и нова голема странска инвестиција во Македонија ... Од друга страна Рафајловска не подтпишува ... не било се исправно во постапката ... Се врши притисок на Ставревски да го потпише договорот ... како председател на тендерската комисија ...

Имаме и тужба од второпласираната компанија - која иако понудила повеќе пари - не го добила тендерот ... Се навестува и големо плаќање за работа во место на ТЕЦ „Неготино“ ... како ладна резерва ... Само по тој однос инвеститерот за неколку години ке си ја врати инвестицијата ...

Владата мора да се преиспита во случајов и попоштено е да признае дека не е во ред овој тендер и да го поништи ... Слушам најново и судот забранил да се потпише продажбата ... Не и треба оваа афера на Владата ... подобро е да си ја признае грешката и наврме да се повлече ... само како ... ??

Повторување на постапката е најисправно решение ...

1 comment:

Anonymous said...

по објавувањето на резултатите ако се откаже, автоматски добива тужба од првопласираната. овака или онака ќе платиме и за Неготино како што плативме за ОКТА.

Blog Archive

Site Meter