Search This Blog

Tuesday, May 22, 2007

ТЕВТЕРОТ НА ГРУЕВСКИ vs. е-ВЛАДА

Пред некој ден ја следев емисијата на А1 и на Снежана ЛупевскаКОД“ - во која Лупевска анализираше дали Премиерот и Градоначалникот на Скопје живеат во реалноста ... и со реалноста ... Дали ги гледаат проблемите на граѓанинот оној обичниот кој се вози со автобус ... со кола ... оној кој пешачи ... Лупевска добро го сработи тоа ...

Не, не ми е цел да ја фалам или да ја кудам емисијата на Лупевска ... Од емисијата на Лупевска направив неколку скриншотови - кои ке ми послужат за овој пост ... со кој сакам да упатам критика до Владата и владините функционери дека недоволно ги користат техничките помагала т.е. компјутерот - и како што во еден предходен пост напишав е-Влада е пропаднат проект - ако министрите и владините службеници не ги прифатат можностите на компјутерот ...

Имено од долните фотки - скриншотови ке видите дека цела Влада пред себе има отворен лаптоп на седница на Влада ... но никој не гледа во него ... Сите имаат пред себе или до себе по пола метро материјали од хартија ...

Image0519-1949(A1)[2].jpg

Седница на Влада ... како што гладате пред сите се отворени компјутерите ... и пред Премиерот се разбира ... Но од левата страна под левата рака на Премиерот е купот од материјали за седница ...

Image0519-1949(A1)[6].jpg

Материјалите пред Вицепремиерот Ставревски ... и Тефтерот на Габриела-Коневска Трајковска ... Премиерот Груевски со материјалот во рака кој е на дневен ред ...

Image0519-1950(A1).jpg

Еве пред отворен компјутер од каде Премиерот Груевски чита ...

Image0519-1951(A1).jpg

Ставревки по завршеток на седница на Влада наместо со мала мемориска картица - излегува со пола метро материјали во едната рака и подебелиот тевтер во другата рака ... Ако коза лаже рог не лаже ...

Image0519-1951(A1)[2].jpg

Еве потврда дека и другите Министри се служат со современа технологија од проектот е-Ввада ...

Image0519-1956(A1)[3].jpg

Еве ја фотката со “Тефтерот на Груевски“ - каде Премиерот ревносно бележи кој до каде е и колку сработел ... Богами и другите на состанкот кај Премиерот каде реферираат ... исто се служат со тефтери - по узор веројатно на Премиерот ...

Image0519-1956(A1)[8].jpg

За крај еве и една пикантерија ... Сатот на Груевски ... Море популарност на сати на политичарите ... Искрајно не сум стручњак за да Ви кажам која марка е овој сат и колку чини и дали е влезен во имотниот лист на Премиерот ... Мислам дека тоа е забава која треба да ја има само во жута штампа - која служи само за сеир ...

Сите фотки Ви се даваат како доказ да пресудите сами - колку служи и до каде е фалениот проект е-Влада ...

- Gruevski ... vlada na RM ... e-Vlada ... Stavrevski ... Lupevska ... Kod ...

4 comments:

Anonymous said...

Браво Волан, алал да ти е!!! Многу добра анализа. Добрите лидери секогаш даваат личен пример. Донекаде личен примаер дава и Груевски, поготово со посетите на селата и градовите, што е добро. Ама и ти добро си го приметил ова, дека сите трошат дрва на тон И на метро, место да заштедат. Имам предлог - гоинава владата да каже колку заштедила во хартија и во сите типови на енергија - како принцот Чарлс од Англија!!!

volan said...

Благодарам за комплиментите - но зошто си анонимен ... нема потреба од тоа ...

Груевкси неколку пати има укажано на сите дека сака да чуе издржана критика ... уште ако е и документирана како оваа ...

volan said...

Инаку ми се допаѓа твојот предлог ... Сега уште Груевски да го прочита овој пост и твојот коментар/предлог во него ...

“..гоинава владата да каже колку заштедила во хартија и во сите типови на енергија - како принцот Чарлс од Англија!!!..“

Јован said...

Навистина добар пост.

Blog Archive

Site Meter