Search This Blog

Friday, May 18, 2007

ПОМИЛУВАЊЕ


Не би било некоја вест дека Љубомир Поповски, поранешен државен секретар во Министерството за одбрана, осуден на две и пол години затвор поради примање поткуп од 45.000 евра - е помилуван ... воколку не го помилува неговиот ментор - сегашниот Председател на Македонија ...

Со ова помилување Црвенковски дефинитивно си пресудува дека за него нема место во натамошната политичка кариера ... Ова помилување подзаскриено позади овластувањата на Председателот се граничи со НЕПОТИЗАМ ...

Но се сеќавате вакво слично помилување имаше направено и Претседателот Трајковки (бог да го прости) - за својата штитеничка Доста Димовска ... кога не дозволи да продолжат истражните дејствија против госпоѓа Димовска ...

Па после правна држава ... Или си велат Председателиве кога не натераа да ги помилуваме “Одметниците и Убијците“ ... зошто да не помилуваме и од нашите ...

- pomiluvanje ... Ljubomir Popovski ... Ministerstvo za odbrana ... potkup ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter